Tisztelt Ügyfelünk!

2014. május 31-én a JOGPONT+ projekt lezárult!
INGYENESEN szolgáltatásainkat a továbbiakban csak a JOGPONT+ MINI keretében vehetik igénybe!

A JOGPONT+ és a JOGPONT+ Mini európai uniós támogatással megvalósuló integrált és ingyenes jogi szolgáltatás a munka világában. A hét régióban megvalósuló a JOGPONT+ és JOGPONT+ Mini esetében összekapcsolódó projektek a korábbi, nagy sikerrel zárult JOGPONT Hálózat fejlesztésére irányulnak, oly módon, hogy a legfontosabb szükségletekre reagálva, a jogterületek bővítésével és a tanácsadási formák szélesítésével továbbfejlesztett, még hatékonyabb jogi segítségnyújtást biztosíthassanak az együttműködő érdekképviseletek.

A projekteket működtetők – ÁFEOSZ-COOP Szövetség, IPOSZ, OKISZ, KISOSZ, Munkástanácsok Országos Szövetsége, LIGA Szakszervezetek és STRATOSZ – célkitűzése, hogy valódi, hatékony – szakvizsgázott és gyakorlott ügyvédekkel dolgozó – rendszert építsenek ki, amely által ingyenes jogi segítséget kaphat bármelyik állampolgár.

Ki, hol, mikor, mely területeken kaphat 
ingyenes segítséget?

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egyes jogsegély-szolgálati formák, a tanácsadások tartalma és területei és egyéb részletes információk, az igénybevétel feltételei megtalálhatók a www.jogpontplusz.hu honlap vonatkozó menüpontjaiban, továbbá a működtető partnerek weblapjain és telefonos elérhetőségein részletes információkat kaphat.

A projektek keretében az alábbi csatornákon vehető igénybe segítségnyújtás:

Személyes ügyfélfogadás a JOGPONT+ és a JOGPONT+ Mini irodákban –, ahol gyakorlott ügyvédek személyre szabott tanácsadással és jogi felvilágosítással, iratmintákkal segítik az ügyfeleket. A személyes ügyfélfogadásra vonatkozó tájékoztató megtalálható a Személyes Ügyfélfogadás menüpont alatt, ahol tájékozódhat arról is, melyik település melyik régióhoz tartozik, így megtalálhatja a lakóhelyéhez, munkahelyéhez legközelebb eső irodát. A JOGPONT+ irodák, azok nyitva tartása a Régiós JOGPONT+ irodák menüpontban a megfelelő régió kiválasztásával érhetőek el. A JOGPONT+ Mini irodák, azok nyitva tartása a Régiós JOGPONT+ Mini irodák menüpontban a megfelelő régió kiválasztásával érhetőek el.

Telefonos jogsegélyszolgálat –vonalas telefonról ingyenesen hívható telefonszámon azonnali jogi segítséget vehet igénybe hétfőtől csütörtökig reggel 8 órától este 8 óráig, pénteken reggel 7 órától este 8 óráig mindenki. A telefonon történő tanácsadás feltételei és részletes információi a Telefonos Jogsegélyszolgálat menüpont alatt, projektenként külön-külön érhetők el.

Online jogsegélyszolgálat – jelen honlapon egy gyors regisztrációt követően a megadott időpontokban, online teheti fel kérdéseit, amelyre jogászaink válaszolnak. Részletes információkat és az időpontokat megtalálja az Online Jogsegélyszolgálat menüpont alatt, ahol a működési időpontokban rögtön beléphet az online szolgáltatásba és felteheti kérdéseit.

E-mailes jogsegélyszolgálat – jelen honlapon keresztül elektronikus levelet küldhet, amelyre elektronikus választ kap. A részletes információkat az E-mailes jogsegélyszolgálat menüpont alatt találja.

Postai jogsegélyszolgálat – a projekteket működtető érdekképviseleti szerveknek címzett levelére a JOGPONT+ keretében postai úton válaszolunk. A részletes információk a szolgáltatásról a Postai jogsegélyszolgálat menüpontban érhetőek el. A levél feladására vonatkozó információkat a Régiós JOGPONT+ irodák menüpontban a megfelelő régió kiválasztásával kaphatja meg.

JogÁsz Napok – a JOGPONT+ Mini projekt keretében lehetőség nyílik az állampolgárok számára, hogy információs rendezvényeinken a kitelepült jogászok részéről ingyenes helybeni jogi segítséget vegyenek igénybe. A részletes információkat, a települések listáját és a rendezvények időpontjait megtalálja a JogÁsz napok menüpont alatt.

A jogi információszolgáltatás és tanácsadás célcsoportjába különösen a munkavállalók, álláskeresők, fiatalok és 50 év felettiek, a vállalkozók és vállalkozni szándékozók tartoznak.
A projektek SZOLGÁLTATÁSAIT TÉRÍTÉSMENTESEN VEHETI IGÉNYBE BÁRKI, a következő területekhez tartozó kérdésekben és problémákban:

  • munkajog,
  • társadalombiztosítás
  • társasági és cégjog
  • közigazgatási jog
  • családjog
  • pénzügyi és adótanácsadás (kizárólag magánszemélyeknek)

A területek jogi tartalmairól részletes információ a Jogsegélyszolgálat területei menüpontban érhetőek el.

A JOGPONT+ partnerség tagjai országos munkáltatói érdekképviseletek, a Kis- és Középvállalkozások Érdekképviseleti Szövetségének /KÉSZ/ tagjai: KISOSZ, OKISZ, ÁFEOSZ-COOP Szövetség, IPOSZ és országos szakszervezeti szövetségek: a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a LIGA Szakszervezetek.

JOGPONT+ Mini partnerség tagjai országos munkáltatói érdekképviseletek, a Kis- és Középvállalkozások Érdekképviseleti Szövetségének /KÉSZ/ tagjai: KISOSZ, OKISZ, ÁFEOSZ-COOP Szövetség, IPOSZ és országos szakszervezeti szövetségek: a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a STRATOSZ és a LIGA Szakszervezetek.

Kérdőív

Kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív megválaszolásával. Köszönjük.
Ön honnan értesült a JOGPONT+ szolgáltatásairól?


Kérdőív elküldése